Mikä ihmeen The Jaakko Oy?

Idea The Jaakko Oy:stä syntyi keväällä 2021 kun olin kahden kuukauden omalla lomalla ja breikillä työelämän melskeistä. Takana oli 20 vuoden jatkuvasti tuloksellinen yrityksen ja yrittäjäelämän kasvutarina, joka päättyi lopulta yrityskauppaan. Koko yrittäjäurani ajan painin saman ongelman kanssa, kun yritin elää kahta elämää. Elämää töissä yrittäjänä ja elämää kotona perheenisänä ja puolisona. Podin molemmissa huonoa omatuntoa siitä, etten ollut toisessa. Melkoinen ristiriita, eikös totta?

Lopulta kun breikin aikana aivot alkoivat hiljalleen hengittää ja syke tasaantua, alkoi vilinä silmissä hiljalleen rauhoittua ja maailma sekä se miltä tulevaisuuden kuuluu näyttää kirkastumaan. Kahden elämän taktiikasta on siirryttävä siis yhteen, jossa omaa yrittäjäminää on turhaa koittaa blokata muusta elämästä erilleen. Mielessä kirkastui se, että asiat tulee saattaa balanssiin siten, että molemmat entiset elämät elävät sopusoinnussa toistensa kanssa. Ei ole kahta, on vain yksi elämän yritys The Jaakko Oy, johon molemmat kuuluvat yhdessä ja samanaikaisesti. Koko ajan.

Siitä se idea sitten lähti ja viiden kuukauden kuluttua lokakuussa 2021 perustinkin jo The Jaakko Oy yhtiön ja 4 aputoiminimeä.

The Jaakko Oy

The Capital

The Generator

The Entertainment

Vankkaa
kokemusta

Takanani on yli 20 vuoden yrittäjäura Piristeel Oy:ssä. Uran aikana toimin muun muassa henkilöstöpäällikkönä, vientipäällikkönä, toimitusjohtajana (2007-2013) ja markkinointijohtajana (2013-2019). Ruukki Constructionin kanssa tehdyn yrityskaupan jälkeen toimin Piristeelissä Key Account Managerina (2019-2021) vastuullani suurimmat kotimaan asiakkuudet, sekä ulkoiset vientiasiakkuudet. Samaisina vuosina hallitustyöskentely kansainvälisen pörssiyhtiön tytäryhtiön hallituksessa tuli tutuksi. Kokemusta löytyy yritysostoista sekä myynnistä. Olen ollut rakentamassa liiketoimintamallia sekä laajaa tuotanto- ja palveluverkostoa mobilisoitujen tuotantokoneiden sekä rakennustuotteiden alalla. Kyseinen konsepti on monistettu onnistuneesti myös vientimarkkinoille.

20+

Vuotta
yrittäjänä

IMG-7003

Ihminen ihmiselle

Tänään toimin yrittäjänä ja toimitusjohtajana The Jaakko Oy:ssä. Yritys toimii yritysjohdon ja henkilöstön mentoroinnin, laaja-alaisesti yritystoiminnan kehittämisen sekä sijoittamisen kentässä. Sijoitus- ja kehityshankkeiden valinnassa tärkeimpänä kriteerinä on se, että yhteistyökumppanin tulee omata The Jaakko Oy:n kanssa samankaltaiset arvot. Yhtiöiden tulee pyrkiä edistämään hyvää ja tämä täytyy näkyä konkreettisesti. Ihminen ja elämä tulee olla etusijalla ja yritysten toiminta eettisesti sekä ympäristöllisesti kestävää. Itse yhteistyötä tehdään sitten kädet savessa ja aidosti ihmisten kanssa. Tällä hetkellä olen mukana lisäksi kolmen eri yhtiön hallituksessa ja kehittämässä viiden eri yhtiön toimintaa. Samalla vien jatkuvasti eteenpäin The Jaakko Oy:n Entertainment liiketoiminta-aluetta.

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, pääaineena johtaminen. Lisäksi olen suorittanut UEAT-tutkinnon, sekä useita pienempiä koulutuskokonaisuuksia. Vapaa-ajalla olen perheen kanssa. Lisäksi musisoin, patikoin, pyöräilen, kalastan ja toimin hyväntekeväisyysjalkapallojoukkue Apollon general managerina.